ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ
VELAYET:
1-) Müşterek çocuk … velayeti annesi … da kalacaktır.
2-) Eşlerden … ortak çocuğun eğitim-öğretim masrafları ve bakım giderleri için, boşanma kararının kesinleşmesini izleyen aybaşından geçerli olmak üzere, her ay mahkemenin, tarafların sosyal ve ekonomik durumuna göre belirleyeceği miktar nafakayı velayet hakkını kullanan eş adına ayrıca açılacak banka hesabına, iştirak nafakası adı altında ve ilgili bulunduğu ayın 5’ini geçmeyecek şekilde, her ay düzenli olarak yatıracaktır. İleride nafakanın artırılıp eksiltilmesi konusunda taraflar anlaşamazlar ise mahkemenin takdirine bırakılacaktır.
MADDİ KONULAR
MAL REJİMİ:
1-) Taraflar şahsi eşyalarını ve ziynet eşyalarını almış olup müşterek eşyalar konusunda da anlaşma sağlamışlardır. Müşterek eşyalar taraflardan … de kalacaktır. Şu anda Kirada oturdukları evde taraflardan … oturmaya devam edecektir.
2-) Taraflara ait Taşınmaz mal bulunmamaktadır. Tarafların birbirlerinden herhangi taşınır mal talebi yoktur.
3-) Taraflara ait … plakalı araç taraflardan … da kalacaktır.
NAFAKA:
1-) Taraflardan … boşanmanın kesinleşmesinden sonra her ayın 1 inde olmak üzere … TL nafakayı her ay …’e ödeyecektir.
MADDİ – MANEVİ TAZMİNAT:
Taraflardan … boşanmanın kesinleşmesinden sonra …’e … TL maddi tazminatı bir ay içerisinde ödeyecektir. Tarafların birbirlerinden manevi tazminat talebi yoktur.
MAHKEME MASRAFLARI:
Mahkeme masraflarını davalı üzerinde bırakılacaktır.
İş bu protokol … tarafından açılmış bulunan boşanma davasında boşanmanın esası olarak Mahkemede delil olarak kullanılacaktır.
Taraflar bir araya gelerek özgür iradeleriyle yukarıda belirtilen hususlarda anlaşmaya varmış olup bu protokol birlikte imza altına alınmıştır.
Taraf Taraf
İmza İmza
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ HANGİ DURUMLARDA HAZIRLANIR?
Anlaşmalı boşanma protokolü sadece anlaşmalı boşanma davası açılacağı zaman dava dilekçesinin eki niteliğinde hazırlanır.
Anlaşmalı boşanma davasının nasıl hazırlanacağı konusunda ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.,